Astăzi, Catedrala Mitropolitană din Iași și-a serbat hramul

Catedrala Mitropolitană din Iași își serbează astăzi, 2 februarie, hramul. Aseară s-a oficiat slujba Privegherii închinată Întâmpinării Domnului. Astăzi, începând cu ora 7:00, s-a oficiat slujba Miezonopticii, Acatistul Mântuitorului și Ceasurile.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-Vicar Patriarhal, Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a mulțumit ierarhilor pentru participarea la hramul catedralei și a adresat un mesaj de binecuvântare credincioșilor: „Să-L rugăm pe Dumnezeu ca aceiași înțelepciune care a umplut mintea și inima tuturor bineplăcuților lui Dumnezeu să fie și gândirea și înțelepciunea noastră. Harul lui Dumnezeu […] să ne întărească în ispite, să ne dea înțelepciune să ne ajute să creștem în viața noastră, în familia noastră, în Biserica noastră”, ne informează Radio TRINITAS.

Construcția Catedralei mitropolitane din Iași a început în sec. al XIX-lea, în timpul mitropolitului Veniamin Costachi, fiind reluată după 40 de ani, în timpul păstoririi mitropolitului Iosif Naniescu, ne informează Ziarul Lumina. Comoara Catedralei ieșene este racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, cea „mult folositoare”, care înmănunchează în fiecare toamnă, în orașul celor șapte coline, sute de mii de pelerini din toată țara și din străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente