Astazi, Biserica Ortodoxa praznuieste Sfanta si Marea Marti

A doua zi din Saptamana Patimilor este cunoscuta sub numele de ‘Sfanta si Marea Marti’. In aceasta zi, la Utrenie, Biserica a randuit doua pericope evanghelice: Pilda celor zece fecioare si Pilda inmultirii talantilor.

Sfanta si Marea Marti ne pregateste pentru venirea lui Hristos prin parabola celor zece fecioare. Evanghelia precizeaza ca din cele zece fecioare care au asteptat venirea mirelui Hristos, doar cinci au intrat deoarece erau pregatite. Prin aceasta parabola Biserica indeamna la pregatirea duhovniceasca a tuturor crestinilor cu post, rugaciune si milostenie pentru a intampina cum se cuvine marea sarbatoare a Invierii Domnului. Pilda inmultirii talantilor indeamna la folosirea corecta si eficienta a darurilor primite de fiecare crestin de la Dumnezeu.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va oficia astazi slujba Deniei la Manastirea Sihastria Voronei, urmand ca maine sa slujeasca, la Manastirea Vorona, Denia din Sfanta si Marea Miercuri a Saptamanii Patimilor.

Comentarii Facebook


Știri recente