Astazi, a fost sfintit paraclisul de vara al Manastirii Miclauseni

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu PS Marc Nemteanul, Episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, si PS Ioachim Bacauanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, au oficiat astazi slujba de sfintire a paraclisului de vara al Manastirii Miclauseni, judetul Iasi. Paraclisul a fost ridicat pe locul in care a fost gasita o piatra de altar a vechii biserici de la Manastirii Miclauseni. In acest context, IPS Mitropolit Daniel a evidentiat importanta ridicarii si sfintirii acestui paraclis de vara: ‘Aceasta piatra de altar a fost gasita de catre parintele Cleopa, impreuna cu muncitorii, la o adancime de doi metri si credem ca este a bisericii din 1700, o biserica construita aici inaintea celei mari care se afla alaturi de noi. Noi rugam pe Bunul Dumnezeu sa daruiasca sanatate si ajutor tuturor celor care ne-au ajutat si s-au ostenit ca aceasta lucrare sa fie terminata acum, inanite de Anul Nou 2006 si paraclisul acesta de vara, pe langa faptul ca aminteste de bisericile construite aici de-a lungul timpului, este si un paraclis necesar pentru misiunea pe care o va desfasura manastirea, impreuna cu Centrul Social-Cultural ‘Sf. Ilie’, de la Miclauseni. Aici se vor face slujbe vara, mai ales pentru grupurile de pelerini, de tineri, dar si de varstnici, pentru ca centrul de jos este un centru pentru pelerinii varstnici care, sambata si duminica, vor veni aici si se vor reculege si atunci cand timpul permite vom oficia Liturghia aici, afara’.

IPS Mitropolit Daniel a amintit si de evenimentele de la Manastirea Sihastria dedicate parintelui Paisie Olaru si de vizita PS Marc Nemteanul, Episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale: ‘In mod deosebit ne bucuram ca aici sunt prezenti PS Marc Nemteanul, care este Episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridioanala, si PS Arhiereu vicar Ioachim Bacauanul, de la Roman, si este o mare bucurie ca venind de la Sihastria, de la pomenirea parintelui Paisie Olaru, sa trecem pe la aceasta manastire de la Miclauseni, Buna Vestire, unde maicile sunt foarte evlavioase si harnice’.

Stareta Manastirii Miclauseni, maica Mihaela Stroescu, ne-a spus ce reprezinta pentru obstea manastirii sfintirea paraclisului de vara: ‘Pentru Manastirea Miclauseni este o mare bucurie sfintirea acestui paraclis stefanian. Dupa cum spunea IPS Mitropolit Daniel, in acest paraclis se vor face slujbe pentru studenti si pentru tineri’.

Tot astazi, IPS Mitropolit Daniel, impreuna cu soborul de arhierei si preoti, au sfintit capela din mansarda castelului Miclauseni si cerdacul Centrului Social-Cultural ‘Sf. Ilie’, aflate in incinta manastirii.

Comentarii Facebook


Știri recente