Astazi a fost oficiata slujba de sfintire a paraclisului cu hramul Sfintului Ierarh Leontie, construita in incinta complexului monahal Bogdana

Un sobor de arhierei in frunte cu IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a savirsit astazi slujba de sfintire a paraclisului cu hramul Sfintului Ierarh Leontie, construita in incinta complexului monahal Bogdana din Radauti. Alaturi de IPS pimen, din soborul de arhierei au facut parte PS Epifanie – Episcopul Buzaului si Vrancei, PS Calinic Botosaneanul – Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, PS Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului si PS Corneliu Birladeanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Husilor.

Cu ocazia sfintirii paraclisului, la Manastirea Bogdana au aduse in pelerinaj moastele Sfintului Ierarh Mucenic Teodosie de la Manastirea Brazi, care a fost episcop al Radautilor in anul 1670. Sfintele Moaste au fost aduse ieri de o delegatie condusa de PS Epifanie, Episcopul Buzaului si Vrancei. Moastele Sfintului Ierarh Mucenic Teodosie de la Manastirea Brazi vor ramine la Manstirea Bogdana pina miine, cind dupa oficierea Sfintei liturghii si a unei slujbe de multumire vor pleca spre Eparhia Romanului.

Comentarii Facebook


Știri recente