Astazi a fost inmormantat la Cimitirul Eternitatea din Iasi Parintele Aurel Teodorescu.

Astazi a fost inmormantat la Cimitirul Eternitatea din Iasi Parintele Aurel Teodorescu, in varsta de 90 de ani, care a trecut la cele vesnice pe data de 6 decembrie 2004.

Parintele Aurel Teodorescu a fost slujitor la Biserica ‘Sfanta Cuvioasa Parascheva’ din Iasi (de langa Biblioteca Centrala ‘Mihail Eminescu’).

La Slujba de inmormantare a participat un sobor numeros de preoti si diaconi in frunte cu Parintele Constantin Andrei – protopop al Protopopiatului Iasi I.

Parintele Conf. Dr. Ion Vicovan de la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi si slujitor la Biserica ‘Sfanta Cuvioasa Parascheva’ din Iasi ne-a oferit cateva amanunte despre viata Parintelui Aurel Teodorescu: ‘Parintele Aurel Teodorescu s-a nascut la data de 6 iulie 1914 in comuna Vorniceni – judetul de atunci Dorohoi. A urmat scoala primara din satul natal, Seminarul Teologic Ortodox din Dorohoi si Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii din Cernauti. La scurta vreme dupa absolvirea studiilor teologice s-a casatorit, pentru ca mai apoi, in anul 1937, sa fie hirotonit diacon la biserica Manastirii ‘Sfintii Trei Ierarhi’ din Iasi de catre Mitropolitul Irineu Mihalcescu care l-a hirotonit si preot in anul 1946. Multi ani a fost slujitor la Catedrala Mitropolitana din Iasi.’

De asemenea, Parintele Protopop Constantin Andrei a subliniat faptul ca Parintele Aurel Teodorescu a fost unul din cei care reinnodat aceasta traditie a Pelerinajului de Florii: ‘Prin trecerea Parintelui Aurel Teodorescu din viata aceasta la viata cea vesnica pleaca ultimul slujitor care a participat la ultimul ceremonial religios local de la Biserica Barboi prilejuit de Sarbatoarea Floriilor si care in anul 1990, impreuna cu Parintele Matei Coruga, au venit ca sa reinnod firul acestei preafrumoase traditii in care odinioara, toti crestinii ortodocsi din Iasi, toti elevii Scolilor de elita din Iasi se adunau in curtea Bisericii Barboi si mergeau in Pelerinaj catre Catedrala Mitropolitana.’

Comentarii Facebook


Știri recente