Astazi a fost inmormantat la Biserica Sfantul Gheorghe din Bacau Preotul militar Iordache Pascariu.

Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat astazi, la Biserica ‘Sfantul Gheorghe’ din Bacau din cadrul Garnizoanei Militare, Slujba de inmormantare a Parintelui militar Iordache Pascariu. De asemenea, la acest eveniment au fost prezenti cadre militare si numerosi credinciosi, dintre care amintim pe Parintele militar Barba-Rasa – seful Sectiei de Asistenta Religioasa din cadrul Statului Major General si Col. Vasile Secara al Garnizoanei Militare Bacau.

Cu acest prilej, in cuvantul sau de invatatura, Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului a elogiat viata si activitatea Parintelui Iordache Pascariu, spunand printre altele ca a fost un om al faptei care nu avea timp sa le rezolve pe toate si ca pentru el (Parintele Iordache) este un Paste, momentul cand trece de la moarte la viata cea adevarata.

Totodata, s-a dat citire mesajului Prea Sfintitului Petroniu – vicar al Episcopiei de Oradea, Bihor si Salaj, care a fost coleg de facultate cu Parintele Iordache Pascariu.

Mai multe amanunte despre viata Parintelui militar Iordache Pascariu ne-a oferit corespondentul Radio TRINITAS de la Bacau – Parintele Adrian Ghinea: ‘Parintele Iordache Pascariu s-a nascut la data de 23 februarie 1959 undeva in satul Tandareii Mari. A urmat scoala primara in satul natal, dupa care a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Veniam Costachi’ de pe langa Manastiea Neamt. In anul 1981 devine, cu voia lui Dumnezeu, preot. Dupa ce pastoreste mai multa vreme in mai multe parohii rurale, Parintele Iordache Pascariu ajunge sa urmeze niste cursuri ale Academiei Militare de Inalte Studii din Bucuresti. In anul 1998, cand a absolvit aceste cursuri ca sef de promotie, Parintele Iordache Pascariu a fost numit preot militar la Garnizoana Militara din Bacau.’

De asemenea, Parintele Adrian Ghinea ne-a dat amanunte si despre personalitatea Parintelui Iordache Pascariu: ‘Parintele Iordache Pascariu a fost un foarte bun duhovnic, apropiindu-se atat de soldatii sai, cat si de comandanti. De aceea, cei care l-au plans astazi il regreta pentru ca intr-adevar a fost un foarte bun camarad. Parintele Iordache a fost iubit nu numai de soldati, ci si de credinciosii din imprejurimile Garnizoanei Militare. Datorita Parintelui Iordache Pascariu, in incinta Garnizoanei Militare din Bacau s-a ridicat, pentru soldatii unitatii militare, o noua Biserica inchinata Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si Eroilor neamului ale carei temelii au fost puse in anul 1999 cu binecuvantarea Prea Sfintitului Eftimie – Episcopul Romanului. La ora actuala, biserica a fost ridicata si a fost pictata pe jumatate prin stradania Parintelui Iordache Pascariu cu ajutorul garnizoanei militare, urmand ca in primavara anului 2005 sa fie sfintita.’

Comentarii Facebook


Știri recente