Astazi, a debutat la Galati conferinta ‘Biserica si mass-media’

In prezenta PS Casian, Episcopul Dunarii de Jos, la Centrul eparhial din Galati a debutat in aceasta dupa amiaza, conferinta pe tema: ‘Biserica si mass-media’. Conferinta la care participa reprezentanti ai Bisericii si ai institutiilor mass-media din judetele Galati si Braila este inclusa in programul manifestarilor prilejuite de sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei. PS Casian, Episcopul Dunarii de Jos, ne-a vorbit despre tema acestei conferinte: ‘Este o tema veche. Am putea spune ca lucrurile intra intr-un normal. Bisericii nu i-a lipsit niciodata caile de acces catre sufletele si catre viata, in general, o oamenilor. Sa nu uitam ca mass-media ar putea sa-si adanceasca lucrarea si ratiunile de a fi in prima Veste Buna. Prima veste buna este Buna Vestire, iar aducatorii de vesti bune prin cuvant n-ar trebui sa ignore ca prin Intruparea Cuvantului se schimba, intr-un fel, realitatea din ceea ce ni se pare noua trecatoare, o deschidere spirituala cu totul aparte’.

Conferinta pe tema: ‘Biserica si mass-media’ este dedicata si aparitiei numarului 200 al revistei ‘Calauza Ortodoxa’, publicatie a Episcopiei Dunarii de Jos. PS Casian ne-a spus ca, de aceea, in cadrul conferintei sunt discutate si aspecte legate de evolutia si importanta acestei publicatii: ‘Ne-am dorit sa vedem in ce masura Calauza Ortodoxa ne calauzeste catre oameni si in ce masura ea poate fi un instrument atat de necesar, de exercitiu de cooperare cu presa si, de aceea, am invitat ziarele, am invitat radio-urile, televiziunile locale, tocmai pentru a vedea unde suntem si vom incerca sa-i invatam de la experienta noastra si sa tragem concluziile necesare pentru a intelege ce e mai bine pentru viitor’.

PS Casian, Episcopul Dunarii de Jos, ne-a vorbit si despre manifestarile prilejuite de sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei care vor avea loc pe parcursul saptamanii viitoare: ‘Va urma saptamana viitoare intrunirea clerului Eparhiei Dunarii de Jos, apostolii din parohiile lor in cetatea Sf. Andrei si de aici catre sufletele credinciosilor, redescoperirea Sfintei Liturghii ca si forma de unitate spirituala. In continuare, vor fi sarbatoriri in toate institutiile orasului pe teme de educatie si pe teme sociale si pe teme filantropice si, nu in ultimul rand, in partea ultima va fi cea mai mare bucurie de sarbatorile Sfantului Apostol Andrei, sfintirea caselor pentru sinistrati este, credem noi, actul misionar, coerent si care merge de data aceasta nu numai la sufletele oamenilor, ci si la cei care ajuta oamenii cu adevarat’.

Comentarii Facebook


Știri recente