Astăzi a avut loc la Bacău a XII -a ediție a concursului de eseu și creație literar-religioasă

La Bacău a avut loc astăzi, 13 februarie, cea de-a XII-a ediție a concursului județean de eseuri și creație literar-religioasă „Lumină din lumină”, informează TRINITAS TV. La concursul care s-a desfășurat la Liceul de artă „George Apostu” din Municipiul Bacău au participat elevi din liceele băcăuane.

Mai multe informații a oferit părintele Constantin Leonte, prof. la Seminarul Teologic din Roman: „S-au prezentat la acest concurs aproximativ o sută de elevi, atât ortodocși, cât și romano-catolici. Au fost trei secțiuni. Prima secțiune a fost intitulată «Sfinți și sfințenie în creștinismul românesc», a doua secțiune «Sf. Constantin cel Mare și credința creștină», iar a treia «Cunoașterea lui Dumnezeu», secțiune care este dedicată atât creației în proză, cât și dedicată unei secțiuni de poezie. A fost un concurs foarte frumos, s-au prezentat așa cum am spus o sută de copii și s-a încheiat cu rezultate foarte frumoase”.

Competiția a fost organizată în acest an de Inspectoratul Școlar județean Bacău în colaborare cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și Liceul de artă „George Apostu”.

Comentarii Facebook


Știri recente