Astazi, a avut loc dezbaterea ‘Biserica – factor important de stabilitate sociala’, la Bucuresti

In prezenta PF Parinte Patriarh Teoctist, la Palatul Patriarhiei din Bucuresti a inceput in aceasta dimineata dezbaterea cu tema ‘Biserica – factor important de stabilitate sociala’. La eveniment participa IPS Laurentiu Streza, Arhiepiscop al Sibiului si Mitropolit al Ardealului, PS Vincentiu Ploiesteanul, Episcop vicar patriarhal, si PS Ciprian Campineanul, Episcop vicar patriarhal, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit de Bucuresti al Bisericii Romano-Catolice, ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, reprezentanti ai autoritatilor centrale, ai unor organizatii non-guvernamentale de tineret, tineri membri ai partidelor politice, sociologi, specialisti in comunicare si relatii publice, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti. In cuvantul adresat participantilor la aceasta manifestare, PF Parinte Patriarh Teoctist a subliniat faptul ca unul dintre idealurile cele mai importante este acela de apropiere a Bisericilor: ‘Idealul nostru al Bisericilor, foarte vechi in Biserica si pe plan universal, dar si pe plan national a fost intotdeauna acela de a se apropia. Pentru ca asa precum Biblia este una si precum Hristos a fost unicul Invatator pentru noi si Mantuitor, tot asa si noi, slujitorii lui, trebuie sa atingem idealul acesta pentru a fi una. Rodul stradaniilor inaintasilor nostri de decenii si poate mai mult de un secol este ca noi suntem impreuna acum la aceste lucrari, dar suntem impreuna si in alte imprejurari, inauntrul Bisericilor din Romania’.

In cadrul aceluiasi discurs, PF Parinte Teoctist s-a referit la una dintre cele mai importante invataturi care este comuna Bisericilor Ortodoxa si Romano-Catolica, invatatura referitoare la iubirea lui Dumnezeu fata de oameni: ‘Atat de pretioasa este persoana umana incat Insuri pe Hristos Il vedem cu ochii nostri in fata fiecaruia dintre noi. De la intruparea Sa pe care o vom sarbatori la 25 decembrie, sarbatoarea crestinatatii, de atunci, la randul nostru, ne invata marii intelepti parinti ai Bisericii noastre din secolele si mileniul cand cele doua Biserici erau una. Ei ne invata ca a luat chipul nostru ca noi sa luam chipul lui Dumnezeu, al Tatalui ceresc. Este o invatatura atat de pretioasa si atat de vrednica de luat aminte incat ea este in fruntea activitatilor slujitorilor sfantului altar sau al catedrei de teologie. De aceea, ne unesc atatea lucruri foarte interesante’.

In cadrul dezbaterii de astazi de la Palatul Patriarhiei au fost abordate subteme precum ‘Biserica in societate’, ‘Cultele religioase – actori ai vietii sociale’, ‘Cultele religioase in era comunicarii’. Evenimentul face parte din seria manifestarilor ‘Biserica si imaginea Romaniei” initiate in cursul acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente