Astăzi, 4 februarie, au avut loc lucrările Adunării Eparhiale și a Consiliului Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului

La Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, s-au desfășurat astăzi, 4 februarie, lucrările Adunării Eparhiale și a Consiliului Eparhial, ne informează Radio TRINITAS. Deschiderea lucrărilor a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii și slujba de Te Deum care au marcat și evenimentul ridicării Bisericii Ortodoxe Române la rang de Patriarhie.

În cadrul întrunirii au fost prezentate rapoartele de activitate pentru anul 2009 și evidențiate proiectele prioritare pentru anul 2010.

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a vorbit despre anul Crezului Ortodox și al Autocefaliei: „Anul 2010 fiind anul omagial al Crezului Ortodox și anul Autocefaliei românești, dorim să marcăm aceste evenimente prin organizarea de simpozioane, de manifestări spiritual – culturale care să evidențieze lucrarea Bisericii noastre de-a lungul secolelor, credința ortodoxă și statornicia poporului român în credința în Dumnezeu. De asemenea, am pus pe ordinea de zi și evenimentele eparhiale ce vor avea loc și care trebuiesc organizate cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la întronizarea Sfântului Calinic de la Cernica în demnitatea de Episcop al Râmnicului și împlinirea a 300 de ani de la ctitorirea primei biserici a Mănăstirii Frăsinei cu hramul «Sfântul Ioan Botezătorul»”.

Comentarii Facebook


Știri recente