Astăzi, 1 februarie, fost reînnoit Protocolul de Parteneriat dintre Episcopia Tulcii și Penitenciarul Tulcea

Episcopia Tulcii și Penitenciarul Tulcea au intrat anul acesta în cel de-al treilea an de colaborare în ceea ce privește asistența religioasă și morală în rândurile persoanelor private de libertate și aflate în custodia Penitenciarului Tulcea.

Astăzi 1 februarie a fost reînnoit Protocolul de Parteneriat dintre cele două instituții prin stabilirea obligațiilor părților implicate și parafarea documentelor de către conducătorii acestora: Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii și comisar Ion Feodorof, directorul Penitenciarului Tulcea.

Prin acest Protocol de colaborare, Episcopia Tulcii își continuă activitatea sa misionară în cadrul Penitenciarului prin oficierea de slujbe religioase, implicarea preoților din municipiu în activități catehetice derulate în Penitenciar și organizarea unor programe și activități menite a deștepta valorile morale, religioase și civice în rândurile deținuților.

Din anul 2008, de la întronizarea sa ca Episcop al Tulcii, Preasfințitul Părinte Visarion a acordat o atenție specială deținuților din Penitenciarul Tulcea, pentru care a oficiat în mai multe rânduri slujbe, rostind și cuvinte de zidire sufletească.

Ultima întâlnire pe anul 2009, s-a petrecut în data de 17 decembrie și a făcut parte din programul ,,De Crăciun ne bucurăm cu toții” desfășurat de Episcopia Tulcii în parteneriat cu Protoieria Tulcea și parohiile din subordine.

Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…