Astăzi, 1 februarie, a avut loc a IV-a ediție a Simpozionului național „Tradiții laice și religioase în învățământul românesc” în Arhiepiscopia Râmnicului

Complexul Cultural – Religios „Sfântul Antim Ivireanul”, al Arhiepiscopiei Râmnicului, a găzduit astăzi, 1 februarie, cea de-a IV-a ediție a Simpozionului național „Tradiții laice și religioase în învățământul românesc”. Manifestarea a reunit elevi, preoți și cadre didactice din întreaga țară și a urmărit eficientizarea învățământului religios prin apropierea tinerilor de biserică.

Mai multe amănunte a oferit corespondentul Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu: „Manifestarea, organizată de Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Vâlcea, Casa Corpului Didactic și Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică, a debutat cu un cuvânt de deschidere rostit de Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. A urmat prezentarea de comunicări științifice în plen pe arii tematice precum: consilierea școlară între tradiționalism și modernism, învățarea intuitivă în pildele Mântuitorului, proiecte și parteneriate legate de tema simpozionului. Cu acest prilej a fost lansată și cartea «Tradiții laice și religioase în învățământul românesc». În concluzie, după cum ne-au informat organizatorii, prin simpozionul de astăzi s-a dorit să se îmbine experiența dascălilor de mai multe specialități și de la mai multe nivele școlare, pentru a fi pusă la dispoziția copiilor și tinerilor”.

Comentarii Facebook


Știri recente