Asociatiei Filantropia Ortodoxa din Alba Iulia are un nou statut prin care a devenit asociatie de dezvoltare comunitara

Vineri, 29 octombrie 2004, de la ora 15.00 a avut loc, la Centrul Eparhial din Alba Iulia, adunarea generala a Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia. A participat IPS Arhiepiscop Andrei de Alba Iulia, Pr. Nicolae Ignat, presedintele Asociatiei Filantropia Ortodoxa si toti membrii activi ai asociatiei. Ordinea de zi a cuprins cuvantul de deschidere adresat de IPS Andrei, prezentarea raportului general al asociatiei de catre directorul executiv dr. Calina Butiu si prezentarea noului statul al asociatiei Filantropia de catre Pr. Nicolae Ignat, statut care a fost aprobat de Adunarea Generala.

Despre noul statut al asociatie ne-a oferit mai multe detalii Laura Rus, coordonator de proiecte in cadrul Asociatiei Filantropia Ortodoxa:

(Insert .mp3 atasat acestei stiri)

„Asociatia Filantropia Ortodxa Alba Iulia prin noul statut devine organizatie de dezvoltare comunitara. In vechiul statul scopul asociatiei era ajutorarea persoanelor aflate in nevoie la nivelul judetelor Alba si Mures. Prin noul statut scopul asociatiei devine de a oferi servicii comunitare, sociale, medicale, culturale si educationale in spirit crestin, pentru rezolvarea problemelor comunitatilor. Dezvoltarea comunitara este un proces prin care cu ajutorul unui facilitator o comunitate isi identifica anumite probleme prioritare si se implica in rezolvarea lor folosind preponderent resurse interne”.

Noua orientare si deschidere a Asociatiei Filantropia Ortodoxa se concretizeaza sambata, 30 octombrie, prin lansarea programului „Pentru viata” in cadrul consfatuirii cu profesorii de religie din judetele Alba si Mures, intalnire convocata de IPS Andrei in Aula „Dumitru Staniloae” a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia. Cu aceasta ocazie fiecare profesor de religie va primi materiale informative (pliante, carti, CD-uri) privind pericolul avortului si a contraceptiei, din perspectiva ortodoxa

Comentarii Facebook


Știri recente