Asociația Vasiliada în sprijinul persoanelor fără loc de muncă

Persoanele fără loc de muncă din județul Dolj au avut posibilitatea de a interacționa cu posibilii angajatori în cadrul unui workshop organizat de Asociația ‘Vasiliada’, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei. Evenimentul a avut loc marți, 26 iunie, în cadrul hotelului craiovean ‘Lido’, informează „Ziarul Lumina”.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, angajații și voluntarii Asociației ‘Vasiliada’ au organizat, alături de Federația Patronatelor din Oltenia, în cadrul proiectului ‘Servicii integrate pentru ocupare’, o întâlnire între persoanele fără locuri de muncă din județul Dolj și potențialii angajatori. În dialog au fost antrenate peste 100 de persoane fără locuri de muncă și 36 de firme, reprezentând angajatori din mai multe domenii de activitate: bancar, asigurări sociale, confecții sau din sistemul hotelier. Au fost puse în discuție un total de aproape o sută de locuri de muncă, dedicate persoanelor cu studii superioare sau medii.

‘Punți de dialog între cele două categorii prezente la masa discuțiilor’

Preotul Adrian Stănulică, directorul Asociației ‘Vasiliada’, a detaliat etapele dialogului și și-a exprimat bucuria de a fi alături de cei care au nevoie de un loc de muncă. ‘Evenimentul pe care l-am organizat are rolul de a crea un cadru deschis între angajatori și oamenii care doresc să-și găsească un loc de muncă. În prima parte a evenimentului, persoanele interesate au avut posibilitatea de a cunoaște oferta de locuri de muncă disponibile, prezentată de către angajatorii invitați la eveniment. În cea de-a doua parte ei au putut discuta despre posibilitățile și variantele pe care trebuie să le parcurgă în procesul de angajare. În felul acesta s-au creat adevărate punți de dialog între cele două categorii prezente la masa discuțiilor’, a declarat pr. Stănulică. Dată fiind eficiența acestui eveniment, conducerea Asociației ‘Vasiliada’ a decis extinderea lui și pentru beneficiarii din județul Gorj. Aceștia au posibilitatea ca astăzi, 28 iunie, să interacționeze cu potențialii angajatorii. Locația aleasă este Casa Sindicatelor din Târgu Jiu.

Evenimentul a fost primit cu bucurie de angajatorii prezenți la masa discuțiilor. ‘Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei care se află în căutarea unui loc de muncă. Ne dorim să fim alături de ei și să le oferim sprijinul nostru pentru a deveni persoane active în câmpul activității pe care au desfășurat-o în trecut sau pe care au dorința de a o învăța de la început. Sprijinul nostru vine în consecința apelului făcut de Asociația ‘Vasiliada’ care a intermediat dialogul nostru’, a declarat Mihaela Filote, Asociația ‘Șanse Egale’, angajator.

‘Suntem motivați să redevenim utili în această societate. Datorită faptului că această inițiativă vine din partea Bisericii, este privită cu încredere, și din punct de vedere personal o consider a fi una de mare folos pentru noi, cei care momentan nu dispunem de un loc de muncă’, a spus Daniela Ionescu, 40 de ani, beneficiar al Asociației ‘Vasilida’.

Comentarii Facebook


Știri recente