Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei vine în sprijinul familiilor nevoiașe

Asociația Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, a încheiat un parteneriat cu Asociația italiană ‘La Piccola Carovana’ în vederea sprijinirii familiilor repatriate, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

Despre scopul acestei acțiuni, Părintele Adrian Stănulică, consilier pe probleme sociale în cadrul Centrului Eparhial, a declarat: ‘Prin acest parteneriat ne dorim să venim în sprijinul familiilor de români care au locuit în Italia și care au fost ajutate să se întoarcă în țară. Cu ajutorul colaboratorilor noștri am reușit să găsim, pentru unii dintre beneficiari, un loc de muncă legal și o locuință cu condiții decente. Cei care au deja locuințe, ce mai necesită anumite reparații sau consolidări, vor fi sprijiniți timp de șase luni să și le reabiliteze. De asemenea, persoanele care nu mai dețin acte de proprietate asupra imobilelor proprii vor fi ajutate să le obțină. Copiii acestor familii, care de cele mai multe ori au probleme de adaptare la întoarcerea în țară, vor fi reintegrați prin programele noastre, pentru a putea face față exigențelor sistemului de învățământ. Prin acest demers, în parteneriat cu colaboratorii noștri, ne dorim să întindem o mână de ajutor acestor persoane care fac parte, alături de noi, din societatea românească’. Colaborarea dintre cele două asociații va dura până în luna ianuarie 2011 și va fi trecută în programul de ‘Ajutor de Urgență’ al Asociației Vasiliada.

Această acțiune se alătură numeroaselor activități sociale și filantropice pe care le gestionează Asociația Vasiliada. Astfel, prin centrele de binefacere pe care le coordonează, sunt dezvoltate și implementate numeroase programe de sprijinire a persoanelor cu probleme de adaptare socială. În acest sens, la Centrul de zi ‘Aripi de lumină’ din Craiova se ocupă de integrarea și educarea copiilor proveniți din familii cu probleme sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente