Asociația „Vasiliada” a Mitropoliei Olteniei participă la implementarea unui proiect cu scopul prevenirii abandonului școlar

Asociația „Vasiliada”, patronată de Mitropolia Olteniei participă, din această luna august 2010 la implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de educație și asistență pentru copiii cu risc crescut de abandon școlar și părăsire timpurie a scolii”. Proiectul este co-finanțat din fonduri europene și se desfășoară pe o perioadă de 30 de luni.

Ce obiective sunt avute în vedere aflăm de la corespondentul Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu: „Proiectul are ca obiectiv principal prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor din zonele dezavantajate din punct de vedere socio-etnic, a copiilor de etnie rromă și a celor cu tulburări de adaptare socio-școlară. Se va facilita astfel accesul la educație pentru un număr de 258 de copii prin servicii oferite gratuit prin centre de la Craiova și Lipovu din județul Dolj, iar la nivel național prin centrele din București, Curtea de Argeș și Sărulești, în județul Călărași”.

Comentarii Facebook


Știri recente