Asociația „Vasiliada” a Mitropoliei Olteniei oferă servicii sociale pentru persoanele aflate în dificultate

Atât persoanele cu dizabilități, cele care nu au adăpost, cât și copiii cu risc de abandon școlar au nevoie de îngrijire specială. Organizație cu caracter creștin și social, Asociația „Vasiliada” a Mitropoliei Olteniei oferă de 9 ani servicii pentru persoanele aflate în dificultate.

La Centrul social de urgență „Sfântul Vasile” al Asociației, 16 persoane fără adăpost beneficiază de cazare, hrană și de consiliere pentru reintegrare socială.

Mai multe informații cu privire la acest Centru a oferit pentru TRINITAS TV, domnul Sorin Boboc, coordonator proiect Centrul „Sfântul Vasile” din Craiova: „Serviciile sociale de care beneficiază persoanele din cadrul Centrului sunt cele de găzduire pe o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni, perioadă în care personalul Centrului se ocupă de scoaterea persoanei respective din situația de criză. Un alt serviciu este consilierea în vederea reintegrării sociale. Consilierea este fie psihologică, fie profesională sau familială. Serviciul de acompaniere în vederea obținerii de documente de identitate sau de stare civilă este un alt serviciu foarte important oferit de acest Centru social”.

Și persoanele cu dizabilități beneficiază de îngrijire specială din partea Asociației „Vasiliada”. Centrul „Sfânta Ecaterina” este destinat informării și consilierii persoanelor cu dizabilități în vederea integrării în viața socială. De serviciile oferite de centru beneficiază 165 de persoane.

La Centrul de zi „Aripi de lumină” din Craiova 50 de copii cu risc mare de abandon școlar beneficiază de servicii educaționale, printre care meditații la limba română și matematică.

Asociația „Vasiliada”, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a fost înființată în luna februarie a anului 2001.

Comentarii Facebook


Știri recente