Asociația Filantropia Severin s-a implicat într-un program de voluntariat

Caravana Serviciului European de Voluntariat a poposit miercuri, 10 octombrie și în Drobeta Turnu Severin. Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Universitar Dr. Tr. Severin, de pe strada Traian, la el fiind prezenți și reprezentanții Asociației Filantropia Severin, după cum informează episcopiaseverinului.ro.

Asociația Filantropia Severin, specializată în asistență socială și filantropică, înființată de Episcopia Severinului și Strehaiei în 2004, este coordonator local al activităților desfășurate în cadrul Caravanei.

Serviciul European de Voluntariat sau SEV este un program al Comisiei Europene, finanțat prin programul Tineret în Acțiune care permite tinerilor cu vârste între 18-30 ani să desfășoare stagii de voluntariat pentru perioade de câteva săptămâni până la 12 luni în organizații dintr-o altă țară decât cea de reședință, de regulă tări din cadrul Uniunii Europene, însă și alte tări partenere în acest program.

În cadrul Caravanei SEV, 21 organizații active în promovarea voluntariatului îi pun în mișcare pe cei interesați de voluntariat, aducându-i impreună, informându-i și inspirându-i sa facă parte din SEV.

Comentarii Facebook


Știri recente