Asociația Filantropia Ortodoxă demarează proiectul „Pașaport pentru succes”

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia derulează proiectul „Pașaport pentru Succes”, în județele Alba și Mureș, începând cu data de 22 ianuarie 2010, informează reintregirea.ro. Proiectul a fost finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Facilitatea de Tranziție 2007/19343.03.03: Integrarea în societate a tinerilor aparținând minorităților și grupurilor dezavantajate. Valoarea totală a acestui proiect este de 107747,00 Euro din care 96772,00 Euro sunt finanțare nerambursabilă. Partener în cadrul acestui proiect este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Scopul proiectului este creșterea capacității sectorului non-profit în general și a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în special, de a furniza servicii corespunzătoare pentru copii și tineri aparținând minorităților și grupurilor dezavantajate, care să conducă la creșterea implicării sociale a acestora către o societate mai bună. Vor fi furnizate programe de dezvoltare personală pentru 337 copii și tineri ocrotiți în 19 centre sociale din județele Alba și Mureș (tabere, drumeții, grupuri de dezvoltare, evenimente sociale). Personalul centrelor, în număr de 95, va beneficia de formare în domeniul dezvoltării personale a copiilor și tinerilor. Va fi elaborat un Manual de lucru care va fi distribuit în cele 19 centre sociale din județele Alba și Mureș, precum și la nivelul altor ONG-uri din țară.

Proiectul propune o abordare diferită a educației non-formale, respectiv educația prin joc și provocare, combinând creativ distracția și învățarea, în vederea dezvoltării personale a copiilor și tinerilor ocrotiți în centrele sociale (întâlniri de grup, tabere, drumeții).

Pe parcursul celor 10 luni de proiect se vor desfășura mai multe activități: dotarea celor 19 centre, realizarea a două circuite de documentare în țară, elaborarea Manualului de lucru, instruirea personalului centrelor prin 4 sesiuni de formare, desfășurarea de programe de dezvoltare personală în cadrul celor 19 centre și o campanie de conștientizare a importanței programelor de dezvoltare personală.

Comentarii Facebook


Știri recente