Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia organizează Bursa locurilor de muncă în Penitenciarul Aiud

Peste 60 de persoane private de libertate participă joi, 29 noiembrie la o bursă a locurilor de muncă. Evenimentul se va desfășura în incinta Penitenciarului Aiud, strada Morii nr. 7-9, municipiul Aiud, județul Alba, de la ora 9.30, după cum ne-a precizat Pr. Consilier cultural Florin Croitoru.

Bursa locurilor de muncă este organizată în cadrul proiectului „Tranziția spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială” al Centrului Român pentru Educație și Dezvoltare Umană (CRED) – proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Bursa este organizată în parteneriat cu Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Serviciul de Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Aiud.

La acest eveniment vor participa 8 angajatori din domenii alimentație publică, marochinărie, construcții, prelucrarea lemnului și confecții, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă și Fundația PAEM Alba. Angajatorii vor avea posibilitatea să stea față în față cu aproximativ 70 de persoane private de libertate, care anterior au fost consiliate și pregătite pentru acest eveniment de către asistenții sociali și psihologii din cadrul Centrului Regional de Incluziune Socială Alba al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

În cadrul bursei, organizatorii vor prezenta beneficiile acordate angajatorilor pentru includerea pe piața muncii a persoanelor private de libertate. De asemenea, persoanele private de libertate au ocazia să familiarizeze cu actuala piață a muncii și pot discuta direct cu eventualii angajatorii condițiile pe care le presupune găsirea și păstrarea unui loc de muncă.

Comentarii Facebook


Știri recente