Asociatia caritabila Sfantul Stelian si ‘Integrarea prin arta’

Institutul Britanic din Bucuresti a gazduit ieri, 11 iunie 2004, la orele 18.00, vernisajul Expozitiei de icoane pe sticla, picturi in acuarela si fotografii intitulata In schimbare, eveniment care face parte din proiectul Integrare prin arta al binecunoscutei Asociatii caritabile Sfantul Stelian, infiintata de Parintele Constantin Galeriu.

Lucrarile expuse in fata cafenelei Brit Cafè din incinta British Council sunt realizate de 35 de copii si adolescenti defavorizati social, dar deosebit de talentati, care vor sa demonstreze ca prin gesturi mici sau mari putem schimba ceva in viata noastra sau a celor din jurul nostru.

‘Este o invitatie la implicare adresata tuturor si o incercare de a arata ca aceasta implicare ne poate schimba radical punctul de vedere si ne poate aduce satisfactii nebanuite.’, precizeaza site-ul www.sfstelian.ro al Asociatia Sfantul Stelian.

In deschiderea expozitiei va rula si un film de prezentare a acestui proiect de integrare prin arta a mediului economico-social din care provin micutii artisti defavorizati, dar si a eforturilor pe care le depun acestia pentru a-si depasi acest statut. Lucrarile vor ramane la Institutul Britanic pana la 15 iunie 2004, dupa care se vor muta la Muzeul de Geologie din Bucuresti.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…