Asistență religioasă în unitățile militare din Caransebeș

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, slujitorii Parohiei ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’ din Caransebeș oferă asistență religioasă cadrelor militare și civile din unitățile militare din localitate, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Astfel, părintele Iliuș Mihai, responsabilul activităților pastoral-misionare ale Parohiei ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’, se află lunar în mijlocul cadrelor unității, răspunzând astfel necesităților duhovnicești ale acestora. De asemenea, unitățile militare sprijină Parohia ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’ în multiplele activități sociale pe care aceasta le desfășoară.

‘Începând cu primăvara anului trecut, odată cu vizita Preasfințitului Părinte Episcop Lucian la cele două unități militare din Caransebeș, între Biserică și aceste unități a înflorit o frumoasă și rodnică colaborare. Astfel, unul dintre clericii slujitori ai parohiei desfășoară activități religioase și culturale în fiecare lună cu angajații acestei unități. Pe viitor, în colaborare cu unitatea militară și Episcopia Caransebeșului, ne propunem să amenajăm o capelă care să răspundă necesităților duhovnicești ale cadrelor militare și civile’, ne-a mărturisit părintele Iliuș Mihai, slujitor al Parohiei ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’ din Caransebeș.

În prezent, între Episcopia Caransebeșului și unitățile militare din orașul de pe Timiș și Sebeș se derulează un parteneriat prin care aceste unități sprijină logistic activitățile misionare ale Eparhiei Caransebeșului. Totodată, se dorește amenajarea unei capele în incinta unităților militare care să reprezinte un loc de rugăciune și popas duhovnicesc.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…