Așezăminte noi în Parohia buzoiană Vadu Pașii

Credincioșii Parohiei buzoiene Vadu Pașii, din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Protopopiatul Mărăcineni, au participat, de sărbătoarea Întâmpinării Domnului, la Sfânta Liturghie și la sfințirea noii case de prăznuire și a capelei mortuare.

După cum informează Ziarul Lumina, Înaltpreasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a fost în mijlocul credincioșilor Parohiei Vadu Pașii, care în ultimii ani au înfrumusețat biserica parohială cu hramul ‘Nașterea Domnului’, au refăcut curtea împrejmuitoare și au înălțat o nouă casă praznicală și o capelă mortuară. Chiriarhul locului a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială, înconjurat de un sobor de slujitori, din care au făcut parte părintele protopop Dănuț Baba, de la Protopopiatul Mărăcineni, părintele paroh Cătănuță Edu, precum și alți slujitori din parohiile vecine.

Înalt Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură despre sărbătoarea Întâmpinării Domnului, în care a arătat că bătrânul Simeon este un model pentru toți creștinii care vin cu bucurie și evlavie în sfintele lăcașuri. ‘Dreptul Simeon a fost stăpânit de o aleasă și mare bucurie când a primit în brațe pe Mântuitorul Iisus Hristos. Trebuie să fim stăpâniți de aceeași bucurie când venim în sfânta biserică să ne întâlnim cu Hristos Mântuitorul nostru prin Sfintele Taine. Aceeași bucurie trebuie să o avem când slujitorii bisericești vin la noi și ne binecuvântează casele cu icoana de Crăciun sau cu botezul la Bobotează și cu alte ocazii la serviciile religioase, pentru că preotul ne aduce învățătura lui Hristos și binecuvântarea lui Dumnezeu peste noi și familia noastră’, a spus IPS Arhiepiscop Epifanie. La finalul Sfintei Liturghii, soborul de slujitori, condus de Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a vizitat noua casă praznicală care a fost înălțată în vecinătatea lăcașului de rugăciune și capela mortuară, care au fost sfințite de ierarhul locului. De asemenea a fost evidențiată și activitatea pastoral-misionară a părintelui paroh Cătănuță Edu și a celorlalți slujitori care au organizat și un așezământ social în cadrul parohiei care desfășoară activități catehetice, misionare și filantropice.

Biserica Parohiei Vadu Pașii, care împlinește anul acesta 121 de ani, a fost înălțată în anul 1891 de către preotul Ioan Guriță, sprijinit de locuitorii satului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…