Așezământul Vasiliada lansează un compact disc cu Sfânta Liturghie în limba rromani la mănăstirea Radu Vodă din București

Marți, 23 decembrie 2008, orele 10.45, la mănăstirea Radu Vodă din București, Așezământul Vasiliada al Arhiepiscopiei Bucureștilor va lansa un compact disc cu Sfânta Liturghie ortodoxă în limba rromani. Cu acest prilej, de la orele 9.00, va fi oficiată Sfânta Liturghie și o slujbă de pomenire a rromilor victime ale Holocaustului. Răspunsurile liturgice vor fi date alternativ din cele două strane în limbile română și rromani.

C.D.- ul va fi oferit gratuit în toate comunitățile de rromi care vorbesc limba rromani.

În aceeași zi, de la orele 17.00, la teatrul Metropolis din București, Așezământul Vasiliada va lansa alte trei C.D.-uri cu povești religioase pentru copii, în lectura actrițelor Tamara Buciuceanu, Alexandru Halic și Manuela Hărăbor.

Atât C.D.-ul cu Sfânta Liturghie în limba rromani, cât și cele cu povești religioase pentru copii au apărut cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Varsanufie, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente