Așezământul socio-medical Sf. M. M. Pantelimon, Lacu Sărat, municipiul Brăila

În Arhiep. Dunării de Jos, cu ocazia manifestărilor prilejuite de ocrotitorul mun. Brăila, cu binec. ÎPS Arhiep. Casian, se desfășoară un bogat program liturgic, pastoral, social-filantropic și misionar, în biserici, centre sociale, cămine de copii, aziluri de bătrâni, spitale și penitenciare, informează părintele diacon Marian Pătrașcu de la Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Bucuria darurilor oferite de către Sf. Nicolae față de cei în necazuri se revarsă și prin servicii de tratament medical-balnear celor bolnavi din cadrul Asociației „Sf. Mare Mc. Pantelimon” – Lacu Sărat – Brăila, care prin serviciile pe care le asigură, vine în întâmpinarea problemelor credincioșilor care au nevoie de sănătate trupească și sufletească.

Serviciile medicale de fizioterapie și balneo-climaterice în cadrul clinicii sunt oferite în mod gratuit cadre medicale voluntare, beneficiare fiind persoane vârstnice, cu pensii foarte mici, care nu au posibilitatea să se trateze în alte clinici de specialitate. În cadrul acestui program socio-medical sunt implicate toate parohiile din mun. Brăila, care trimit săptămânal la tratament, cu recomandarea preotului, câte 15 credincioși.

În cele patru luni de activitate, de când clinica asigură serviciile menționate, au beneficiat de tratament peste 150 de persoane, care s-au bucurat și de o masă de prânz gratuită.

Serviciile socio-medicale vor fi asigurate în continuare de către personalul Asociației „Sf. Mare Mc. Pantelimon” – Lacu Sărat – Brăila, venind astfel în întâmpinarea problemelor de sănătate cu care se confruntă credincioșii noștri, aducând astfel bucurie în sufletele lor și alinare de suferință trupească.

Așezământul „Sf. Mare Mc. Pantelimon” a fost înființat în anul 2004, la inițiat și cu binecuv. ÎPS Arhiep. Casian și începând cu anul 2005, Arhiep. Dun. De Jos cu sprijinul unor binefăcători și prin jertfa credincioșilor a reușit să asigure sumele necesare pentru construcția, dotarea și utilarea centrului.

În cadrul acestei instituții sunt oferite de asemenea, servicii de cazare și masă pentru slujitorii bisericești și credincioși, se organizează evenimente spiritual-culturale și sociale, găzduirea de simpozioane, conferințe științifice și întruniri pastorale preoțești.

În prezent acest așezământ dispune de 81 de locuri de cazare în 41 de camere, 200 locuri pentru servirea mesei, 3 săli de conferințe de 60, 40 și, respectiv, 25 de persoane, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente