Așezământul Sfânta Cruce din Oradea, 20 de ani de la înființare

În Duminica a treia din Sfântul și Marele Post al Păresimilor, a Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat la Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Oradea, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea acestui așezământ monahal de maici, unul dintre cele mai mari din țară, informează TRINITAS TV.

La acest moment aniversar, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii, cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”.

„După 20 de ani de la începuturile sfinte și binecuvântate ale Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, ne-am adunat cu toții astăzi la Sfânta Liturghie ca să aducem mulțumire mare și sfântă Bunului Dumnezeu, pentru tot ceea ce a săvârșit și săvârșește pentru noi cei care slujim Biserica și neamul românesc la brazda de nord-vest a țării și îndeosebi pentru binefacerile din frumoșii ani din urmă”.

Ridicarea Mânăstirii „Sfânta Cruce” a început, în anul 1992, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire episcopul Vasile Coman al Oradiei.

Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Oradea are ateliere de croitorie, de broderie și de pictură. De asemenea, în cadrul așezământului se derulează mai multe programe social-filantropice, în special pentru copiii proveniți din familii sărace.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…