Așezământul de copii de la Mănăstirea Bogdana

La Mănăstirea Bogdana din județul Suceava a fost inaugurat așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți”, instituție care vine în sprijinul copiilor orfani și al celor care provin din familii dezorganizate.

După cum informează TRINITAS TV, cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a spus: „Este un moment binecuvântat de Dumnezeu pentru că este vorba de dragostea vie-lucrătoare, adică ajutorul dat celor aflați în dificultăți materiale și morale, pentru că este vorba de dragostea părintească pe care acești copii nu o mai au. De aceea, ei vor beneficia de dragostea părintească din partea părintelui Iustin și din partea celor care vor lucra aici”.

În prezent, așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” are peste 100 de beneficiari, cazați în 10 vile. Instituția are însă o capacitate de găzduire pentru mai mult de 200 de copii, în cadrul a 14 imobile. Aici, cei mici primesc, pe lângă cazare și hrană, educație, asistență medicală, socială, dar și religioasă.

Copiii au vârste cuprinse între 5 și 17 ani, dar vor primi sprijin și după împlinirea vârstei de 18 ani.

Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” al Mănăstirii Bogdana din județul Suceava funcționează sub patronajul Fundației „Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie” a așezământului monahal.

Lucrările de construcție au început în anul 2001, în urma unui parteneriat dintre Biserica Ortodoxă Română și Stat.

Comentarii Facebook


Știri recente