Așezământ social pentru copii și tineri

În ciuda crizei spirituale și economice actuale, Biserica Ortodoxă Română nu a încetat să ofere sprijin celor în nevoie, atât duhovnicesc, cât și material.

După mai bine de 10 ani de muncă asiduă, Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie”, al mănăstirii rădăuțene „Bogdana” este pregătit să primească, în aproximativ o lună, peste 100 de copii orfani, din sistemul de protecție socială.

„Istoria este un pic mai lungă. S-a început de la lipsa de cele materiale a copiilor care veneau și băteau noaptea în ușa mănăstirii și atunci, văzând suferința lor, ne-am decis, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, să construim un așezământ pentru copii. Acesta se întinde pe o suprafață de 3 ha și jumătate, este compus din 10 vile pentru copiii de la 1 la 18 ani unde au 104 locuri, 4 vile vor fi destinate fetițelor și 6 băieților”, a precizat pentru TRINITAS TV, Arhim. Iustin Dragomir, Starețul Mănăstirii „Bogdana”, Rădăuți.

Copiii și tineri vor beneficia de condiții excelente de cazare.

„Avem o centrală pe lemne pentru tot complexul pentru că este un complex mare, este aproape cât un cartier, spălătorie moderne. Fiecare casă are programul ei, fiecare casă va avea mama ei socială, dar și bucătărie și sală de joacă proprie, sală de mese, sală de învățat. Există o colaborare foarte bună între noi și Protecția Copilului și colaborăm cu specialiștii lor. Din 67 de oameni angajați 43 au studii superioare și sunt calificați pe Protecția Copilului, asistență socială și alte servicii pentru copii”, a mai menționat Arhim. Iustin Dragomir.

Acestora nu le va lipsi nici asistența religioasă, în centrul așezământului fiind construită și o biserică. Lăcașul de cult, sfințit în anul 2009, va deservi credincioșilor din trei cartiere din împrejurimi.

Așezământul a fost ridicat cu sprijinul autorităților guvernamentale, județene și locale.

Pentru început, așezământul va găzdui copii și tineri cu vârste până în 18 ani. De la anul însă, vor putea veni aici și tineri care au trecut de vârsta majoratului, aceștia având posibilitatea să învețe în cadrul unor ateliere de meserii.

Comentarii Facebook


Știri recente