Așezământ social în Parohia Schitu Frumoasa, Protopopiatul Moinești

Așezământul social-filantropic ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ din Parohia Schitu Frumoasa, Protopopiatul Moinești, a fost sfințit sâmbătă, 14 iulie 2012, de PS Ioachim Băcăuanul.

Părintele Costel Mareș, protopop al Protopopiatului Moinești, a declarat pentru Ziarul Lumina, Ediția de Moldova că momentul sfințirii așezământului social din Parohia Schitu Frumoasa, precedat de Sfânta Liturghie, a adunat în rugăciune peste 600 de credincioși.

‘Oamenii s-au bucurat de prezența Preasfințitului Ioachim Băcăuanul și de cuvântul de învățătură. Preasfinția Sa a menționat că în aceste ținuturi binecuvântate de Dumnezeu sunt oameni care trăiesc în duhul Evangheliei, care mărturisesc pe Hristos prin cuvânt și prin faptă. Dovada cea mai elocventă o constituie așezământul social-filantropic sfințit de PS Ioachim Băcăuanul, care este deosebit din punctul de vedere al arhitecturii și al utilității sale. La propunerea părintelui paroh Vasile Cernat, primarul comunei Balcani, Vasile Rață, a primit o distincție de vrednicie pentru implicarea deosebită în ridicarea așezământului. De asemenea, pr. paroh Vasile Cernat a primit o distincție de onoare din partea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul’, a declarat pr. protopop Costel Mareș.

Comentarii Facebook


Știri recente