Așezământ social în Parohia Sarafinești din Protopopiatul Botoșani

În Parohia ‘Sfântul Dumitru’ Sarafinești – Corni, Protopopiatul Botoșani, a început, în anul 2009, construirea unui așezământ social. Cea mai mare parte a fondurilor au provenit de la enoriașii din Parohia Sarafinești, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. Structura clădirii a fost proiectată după nevoile oamenilor din Sarafinești.

Așezământul este format din lumânărar, o sală de mese, cameră pentru prepararea hranei și birou parohial, unde va fi amenajată biblioteca parohială. ‘Am întâlnit diferite probleme, însă cu ajutorul lui Dumnezeu, al credincioșilor parohiei noastre și al consiliului local al comunei Corni au fost demarate aceste lucrări. Așezământul are 30 de metri lungime și opt metri lățime, stadiul lucrărilor fiind la centură. Urmează ca în perioada următoare să fie montat acoperișul. Nădăjduim să putem duce la bun sfârșit această investiție care este necesară unei comunități creștine’, a spus pr. paroh Sorin Mihai Iftime.

În așezământul parohiei Sarafinești vor fi organizate praznicele pentru cei adormiți, dar și activitățile catehetice pentru tineri și copii. Între anii 1998-1999, credincioșii parohiei Sarafinești au ridicat o casă parohială. De asemenea, în anul 1998, pr. Sorin Mihai Iftime a demarat în anul 1998 lucrările de construcție la biserica din satul Mesteacăn – Corni, ale cărei lucrări de zidire au fost terminate șapte ani mai târziu.

Comentarii Facebook


Știri recente