Așezământ social-filantropic la Siretu, în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va fi prezent duminică, 20 februarie, în mijlocul credincioșilor din satul Siretu (com. Letea Veche). Cu această ocazie, începând cu orele 9.00, Preasfinția Sa va târnosi așezământul social filantropic cu hramul „Sf. Împărați Constantin și Elena”, după care va oficia slujba Sfintei Liturghii, alături de un sobor de preoți, la biserica „Sf. Voievozi”, informează părintele Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Situat lângă lăcașul de cult, așezământul social filantropic vine să răspundă necesităților misionar-pastorale și filantropice ale comunității din satul Siretu, fiind primul de acest gen din zonă.

„Deși există aici o comunitate redusă ca număr, credincioșii au simțit nevoia unui așezământ social-filantropic care să corespunsă nevoilor acestei parohii. Ajutați de primărie am reușit ca în doi ani să finalizăm această lucrare”, a explicat preotul paroh Ciprian Gunea.

Așezământul de la Siretu fost construit începând cu anul 2009, sub coordonarea preotului paroh, susținut financiar de autoritățile locale din Letea Veche. În ceea ce privește capacitatea, așezământul poate găzdui aproape 80 de persoane, mobilierul și dotările interioare fiind făcute de către credincioșii din parohia Siretu.

Comentarii Facebook


Știri recente