Așezământ social-filantropic în Parohia Negritești, Protopopiatul Roznov

În parohia Negritești – Podoleni, Protopopiatul Roznov, au reînceput, săptămâna aceasta, lucrările la așezământul social-filantropic. Fondurile provin de la cele 110 familii din parohie. Deși în jumătate din locuințe locuiesc văduvi sau văduve, enoriașii au căutat să contribuie după posibilități la ridicarea casei sociale. După cum ne-a relatat pr. paroh Ionuț Dima, în prezent sunt achiziționate o parte din dotările necesare.

‘Șantierul a fost redeschis întrucât vremea s-a încălzit, în prezent efectuându-se amenajări interioare și exterioare. S-a reușit în iarna aceasta strângerea unei sume importante de bani de la credincioșii parohiei, majoritatea pensionari. Nădăjduim să ne putem încadra cu fondurile pe care le avem în realizarea lucrărilor de amenajare. La mansarda clădirii va funcționa biblioteca, arhiva parohiei și o cameră de protocol. Sperăm ca în trei săptămâni să finalizăm lucrările de finisare și să continuăm cu următoarele etape’, a explicat pentru „Ziarul Lumina” pr. paroh Ionuț Dima. Ridicarea așezământului social-filantropic din parohia Negritești – Podoleni a început în luna aprilie a anului trecut.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…