Așezământ religios-cultural la Hârja, județul Bacău

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a binecuvântat sâmbătă, 1 septembrie 2012, așezământul religios-cultural ‘Adormirea Maicii Domnului’ și ‘Sfântul Dionisie Exiguul’ din Parohia Hârja, Protopopiatul Onești, județul Bacău, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

După cum a relatat pr. Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Onești, clădirea așezământului va avea o destinație specială.

‘PS Ioachim Băcăuanul a fost așteptat de pr. paroh Ilarion Mâță, de soborul de preoți și de cei aproape 300 de credincioși. Preasfinția Sa a sfințit clădirea așezământului de la Hârja, care va fi multifuncțională. Aici vor avea loc simpozioane, seminarii, urmând să fie folosit ca paraclis pe timp de iarnă. Foarte mulți dintre cei care au participat la eveniment sunt susținătorii așezământului. Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului a dat binecuvântare ca în continuare preoții Protoieriei Onești să ajute așezământul de la Hârja cu alimentele necesare pentru perioada iernii. Ne-am bucurat de prezența Preasfințitului Ioachim Băcăuanul și de cuvântul de zidire sufletească. În cadrul Sfintei Liturghii oficiată cu acest prilej au fost rostire rugăciuni pentru binecuvântarea noului an bisericesc. Ierarhul nostru i-a vizitat apoi pe bătrânii din cadrul Centrului rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice ‘Sfântul Ștefan cel Mare’ Hârja’, a spus pr. protopop Constantin Alupei.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, PS Ioachim Băcăuanul a vizitat câteva șantiere ale unor biserici din Protopopiatul Onești.

Comentarii Facebook


Știri recente