Ascoreni și seminariști, în misiune la două parohii ieșene

Corul misionar „Învierea” al Asociației Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) – filiala Iași a participat duminică, 1 noiembrie 2009, la slujba Sfintei Liturghii la Biserica „Sf. M. Mc. Dimitrie” din parohia Ciocârlești, Protopopiatul Iași 2, informează cotidianul „Ziarul Lumina’. Oamenii i-au primit pe tinerii ascoreni cu multă bucurie. Corul „Învierea”, format din 20 de membri, dirijat de Alexandru Popov, a oferit răspunsurile liturgice la strana Bisericii „Sf. M. Mc. Dimitrie”, Ciocârlești. „Participarea noastră la Sfânta Liturghie în parohiile din Arhiepiscopia Iașilor va continua și în perioada următoare, mai ales în comunitățile unde sunt mai puține familii. Vrem să arătăm astfel că Biserica Ortodoxă este o Biserică vie, în care oamenii își folosesc calitățile pe care Dumnezeu li le-a lăsat. Oamenii au rămas surprinși de faptul că încă mai există tineri care încearcă să-L slăvească pe Dumnezeu”, a declarat Marius Pavel, președintele ASCOR, filiala Iași.

Tot duminică, un grup de elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” din Iași a participat la slujba Utreniei și cea a Sfintei Liturghii pentru a oferi răspunsurile la strană în Biserica „Sf. Arhangheli” a parohiei Scoposeni, Protopopiatul Iași 2. Tinerii seminariști, dirijați de prof. Mihai Ursache, au vrut ca prin prezența lor la aceste slujbe să le facă o bucurie credincioșilor din această parohie. „Pe lângă activitatea didactică pe care o desfășurăm la seminar, am dorit să facem misiune într-o parohie în care oamenii s-au bucurat foarte mult de prezența noastră”, a spus prof. Mihai Ursache.

La inițiativa Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Bacău, căminele studențești ale Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău au fost sfințite ieri de către un sobor de preoți băcăuani. După ce a fost oficiată slujba Aghezmei mici, preoții au stropit camerele de cămin cu apă sfințită.

Comentarii Facebook


Știri recente