ASCOR – Iasi organizeaza manifestari deosebite cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

In perioada 24 noiembrie-1 decembrie 2003, la Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi din Romania, filiala Iasi, se deruleaza proiectul ‘Dor de cantec romanesc’ ce consta in realizarea unui album muzical de cantece populare romanesti de catre Corul ASCOR – Iasi si prezentarea lui studentilor intr-un spectacol dedicat Zilei Nationale a Romaniei.

Proiectul este realizat in parteneriat cu Parohia si Scoala din Dobrovat. El este finantat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului prin Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si are ca scop promovarea creatiei populare romanesti in randul tinerilor.

Proiectul se va incheia cu organizarea unui spectacol in Sala de Festivitati a Liceului de Arta ‘Octav Bancila’ din Iasi, in ziua de 1 decembrie 2003, orele 17.00-19.00. Tot atunci va avea loc lansarea albumului ‘Dor de cantec romanesc’ al Corului ASCOR – Iasi.

Spectacolul se adreseaza elevilor si studentilor din orasul Iasi si cuprinde mai multe momente artistice:

1. Recital de cantece traditionale romanesti (populare si patriotice): Corul ‘Invierea’ si Corul ‘Sanctus’ al Catedralei Mitropolitane;

2. Muzica populara instrumentala;

3. Teatru popular ‘Mos Ion Roata si Unirea’ interpretat de elevii Scolii Generale din Dobrovat;

4. Suita de Dansuri Populare interpretat de Ansamblul Folcloric ‘Doina Carpatilor’ al Casei de Cultura a Studentilor.

Comentarii Facebook


Știri recente