ASCOR – filiala Iasi organizeaza in perioada 2-16 decembrie 2004 seria de conferinte ‘Dumnezeu pelerin in lume’.

De peste 10 ani, in cadrul Departamentului Credinta-Cultura al Asociatiei Studentilor Crestin-Ortdocsi din Romania – filiala Iasi se organizeaza in Postul Sfintelor Pasti si in Postul Craciunului serii de conferinte avand ca invitati profesori universitari, parinti duhovnicesti si oameni de cultura.

Urmand aceasta traditie, Asociatia Studentilor Crestin-Ortodocsi din Romania (ASCOR) – filiala Iasi organizeaza in perioada 2 – 16 decembrie 2004, in Aula ‘Mihail Eminescu’ a Universitatii ‘Al. I. Cuza’ din Iasi seria de conferinte care au ca tema centrala ‘Dumnezeu pelerin in lume’.

Mai multe amanunte despre aceasta serie de conferinte ne-a oferit dl. Gheorghe Mihaila – presedintele ASCOR – filiala Iasi: ‘Asociatia Studentilor Crestin-Ortodocsi din Romania (ASCOR) – filiala Iasi organizeaza multe activitati, dintre care unele sunt saptamanale, iar altele se desfasoara cu ocazia unor evenimente saui sarbatori speciale. Printre aceste activitati se numara seriile de conferinte oganizate in cadrul Postului Sfintelor Pasti si in cadrul Postului Craciunului. In cursul Postului Craciunului anului 2004, ASCOR – filiala Iasi organizeazaun ciclu de conferinte intitulat ‘Dumnezeu pelerin in lume – intelesul spiritual al Nasterii lui Hristos’. Acest ciclu de conferinte este alcatuit dintr-un numar de 4 conferinte. Prima conferinta va avea loc in data de 2 decembrie 2004, ocazie cu care va fi invitat Prea Sfintitul Ioachim – Episcopul Husilor care va vorbi despre ‘Darul sfant al vietii si combaterea pacatelor impotriva acestuia’. A doua conferinta va avea loc in data de 7 decembrie a.c. avand ca tema ‘Nasterea lui Hristos si binecuvantarea copiilor’ si va avea ca invitati pe Pr.Prof.Dr. Ioan Cristel Tesu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae – Iasi si Conf.Dr. Nicu Gavriluta de la Catedra de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Facultatii de Filosofie. Urmatoarea conferinta va avea loc pe data de 9 decembrie 2004 si va avea ca invitat pe Parintele Arhimandrit Teofil Paraian de la Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus care va vorbi despre Intruparea Fiului lui Dumnezeu si mantuirea noastra. Ultima conferinta din acest ciclu organizat de ASCOR – Iasi in cadrul Postului Craciunului se intituleaza Criza spirituala a omului contemporan intre indiferenta si cautare. Aceasta ultima conferinta va avea loc in data de 16 decembrie a.c. si va avea ca invitat pe Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului. Toate cele 4 conferinte organizate de catre ASCOR – Iasi in perioada 2 – 16 decembrie 2004 se vor desfasura in Aula Mihail Eminescu a Universitatii Al.I. Cuza incepand cu orele 17.00.’

Comentarii Facebook


Știri recente