ASCOR – filiala Iasi organizeaza ciclul de conferinte ‘TINERII IN VIATA BISERICII SI A SOCIETATII’.

In cadrul Ciclului de meditatii din Postul Sfintelor Pasti, Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania (ASCOR) – filiala Iasi organizeaza doua conferinte sub titlul ‘TINERII IN VIATA BISERICII SI A SOCIETATII’.

Prima conferinta va avea loc vineri – 8 aprilie 2005, cu incepere de la orele 18.00, in Aula ‘Mihail Eminescu’ din cadrul Universitatii ‘Al.I. Cuza’ din Iasi. Tema conferintei va fi ‘Marturia crestina a tinerilor in societatea contemporana’ si va avea ca invitat pe Pr.Prof.Dr. Vasile Mihoc – Prodecanul Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Andrei Saguna’ din Sibiu.

Mai multe detalii despre aceasta prima conferinta ne-a oferit Crina Chiriac – coordonator al Departamentului ‘Credinta-Cultura’ din cadrul ASCOR – filiala Iasi: ‘Prima conferinta din cadrul ciclului de conferinte organizate de ASCOR – filiala Iasi in timpul Sfantului si Marelui Post il are ca invitat pe Pr.Prof.Dr. Vasile Mihoc – Prodecanul Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Andrei Saguna’ din Sibiu care va vorbi despre ‘Marturia crestina a tinerilor in societatea contemporana’. In cadrul acestei conferinte va atinge urmatoarele subpuncte: Despre fanatismul religios, Despre trairea si intelegerea credintei crestine, Despre Ortodoxia si pluralismul religios contemporan si Despre indiferentismul ca si consecinta a lenevirii spirituale.’

Urmatoarea conferinta va avea loc marti – 12 aprilie a.c. si va avea ca tema ‘Tinerii in fata provocarilor bioeticii’. Invitati vor fi Pr.Prof.Dr. Gheorghe Popa – Decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi si Prof.Dr. Vasile Astarastoae – profesor la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Gr.T. Popa’ din Iasi, Presedintele Colegiului Medicilor din Iasi si Secretar general al Colegiului Medicilor din Romania.

Comentarii Facebook


Știri recente