ASCOR – filiala Iasi a avut ca invitat in cadrul serilor duhovnicesti din timpul Postului Craciunului pe Parintele Arhimandrit Teofil Paraian.

In aceasta seara, in Aula ‘Mihail Eminescu’ din cadrul Universitatii ‘Al.I. Cuza’ din Iasi a avut loc cea de-a treia conferinta din cadrul serilor duhovnicesti organizate in Postul Craciunului de catre Asociatia Studentilor Crestin-Ortodocsi din Romania (ASCOR) – filiala Iasi. Conferinta din aceasta seara a avut ca tema ‘Intruparea Fiului lui Dumnezeu si mantuirea noastra’ si a avut ca invitat pe Parintele Arhimandrit Teofil Paraian de la Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus.

In cuvantul sau, Parintele Arhimandrit Teofil Paraian a subliniat faptul ca Intruparea Mantuitorului nostru Iisus Hristos s-a facut prin lucrarea Duhului Sfant:

De asemenea, Parintele Arhimandrit Teofil Paraian a vorbit despre faptul ca trebuie sa aducem slava lui Dumnezeu pentru toate tainele Sale, asemenea Sfintei Fecioare Maria: ‘Vorbind despre Intruparea Fiului lui Dumnezeu, ne gandim la Fiul lui Dumnezeu Cel plin de vesnicie, Care Si-a asumat firea omeneasca. Din clipa in care Si-a inceput in existenta Maicii Domnului firea omeneasca a Fiului lui Dumnezeu, din acel moment firea dumnezeiasca a Fiului lui Dumnezeu s-a unit cu firea omeneasca pana la asa masura incat s-a realizat o taina pe care noi nu o intelegem, ‘Taina cea din veac ascunsa si de ingeri nestiuta’, astfel incat firea dumnezeiasca a ramas fire dumnezeiasca, adica Dumnezeu a ramas Dumnezeu. Dumnezeu S-a facut om, nu in intelesul ca din Dumnezeu a devenit om, ci ca la firea dumnezeiasca si-a unit firea omeneasca.’

La final, a avut loc si un mic Concert de colinde sustinut de Corul de copii ‘Micii Heruvimi’ al Clasei a II-a a Scolii ‘Elena Cuza’ din Pacurari, cor condus de d-na Profesoara de Religie Fulvia Horobet.

Ultima conferinta organizata de catre ASCOR – filiala Iasi in Postul Craciunului din Ciclul ‘Dumnezeu pelerin’ va avea loc pe data de 16 decembrie 2004 si va fi sustinuta de catre Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului care va vorbi despre ‘Criza spirituala a omului contemporan intre indiferenta si cautare’.

Comentarii Facebook


Știri recente