Arta si civilizatie in timpul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant

In Aula Academiei Romane a fost anuntata, miercuri, 30 iunie 2004, cu prilejul sesiunii solemne inchinate comemorarii a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant iesirea de sub tipar a volumului ‘Arta si civilizatie in timpul lui Stefan cel Mare’.

Publicat de Compania Nationala a Imprimeriilor SA, sub egida Ministerului Culturii si Cultelor, volumul include trei eseuri prezentate in limbile romana, franceza si engleza apartinand Acad. Razvan Teodorescu – Ministrul Culturii si Cultelor, ‘Aceasta poarta a crestinatatii’, si profesorilor Ion Solcanu, ‘Arhitectura: traditie si inovatie’, si Tereza Sinigalia, ‘Arta pictorilor – intre unitate si diversitate’.

Lucrarea cuprinde, de asemenea, un bogat aparat iconografic reprezentand manastirile moldave, obiecte de cult si lucrari de arta religioasa din timpul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant si al urmasilor sai, ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…