Arta si civilizatie in timpul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant

In Aula Academiei Romane a fost anuntata, miercuri, 30 iunie 2004, cu prilejul sesiunii solemne inchinate comemorarii a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant iesirea de sub tipar a volumului ‘Arta si civilizatie in timpul lui Stefan cel Mare’.

Publicat de Compania Nationala a Imprimeriilor SA, sub egida Ministerului Culturii si Cultelor, volumul include trei eseuri prezentate in limbile romana, franceza si engleza apartinand Acad. Razvan Teodorescu – Ministrul Culturii si Cultelor, ‘Aceasta poarta a crestinatatii’, si profesorilor Ion Solcanu, ‘Arhitectura: traditie si inovatie’, si Tereza Sinigalia, ‘Arta pictorilor – intre unitate si diversitate’.

Lucrarea cuprinde, de asemenea, un bogat aparat iconografic reprezentand manastirile moldave, obiecte de cult si lucrari de arta religioasa din timpul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant si al urmasilor sai, ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente

Însemnări pe lespedea inimii, vol. I şi II

Editura Cuvântul Vieţii a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei publică „Însemnări pe lespedea inimii”, lucrare în două volume semnată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Ierarhul evocă în paginile cărţii chipurile pline…