Arta în sprijinul filantropiei

Începând de astăzi, 15 iulie, și până pe 17 iulie, Arhiepiscopia Sibiului organizează, împreună cu Fundația de Sprijin Comunitar Bacău, cursul intitulat „Lucrător prin arte combinate”, informează TRINITAS TV. Rezultat al unei experiențe de peste 14 ani, cursul își propune familiarizarea în lucrul cu tehnici inedite bazate pe muzică, teatru și arte vizuale. Lucrătorul prin arte combinate este o persoană care folosește metode ce au la bază artele, în vederea stimulării și dezvoltării potențialului beneficiarilor. Cursul se desfășoară la sediul Biroului de Asistență Socială al Arhiepiscopiei Sibiului.

„Cursul se adresează personalului din Arhiepiscopia Sibiului care desfășoară diferite proiecte și programe cu copiii din parohii sau din diversele centre sociale care sunt la nivelul parohiilor. Participanții sunt preoți, asistenți sociali, voluntari și studenți care se vor perfecționa asupra metodelor de lucru prin arte precum muzica, teatru și altele care îi provoacă pe copii să se apropie de Biserică, de Dumnezeu”, a spus Pr. Cons. Ciprian, Sectorul Social-filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului.

La curs participă preoți, asistenți sociali și personal din cadrul Biroului Social al Arhiepiscopiei Sibiului, personal din învățământul special și de masă, precum și studenți ai secțiilor de Asistență Socială din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

La finalul cursului participanții vor primi certificate de absolvire, recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și de Ministerul Educației, Cercetării și Inovării.

Comentarii Facebook


Știri recente