Armonii pentru textul Simbolului de Credință

Treisprezece tineri muzicieni au participat astăzi, 13 octombrie, la Palatul Patriarhiei din Capitală la secțiunea de compoziție a Concursului Național de Muzică Eclezială Corală „Lăudați pe Domnul!”, informează TRINITAS TV. Competiția este organizată de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

„Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române organizează și în acest an o nouă ediție, cea de-a treia, a Concursului ‘Lăudați pe Domnul’. Acest concurs prezintă și o noutate la această ediție pentru că este organizat pe două secțiuni. Prima secțiune este cea de interpretare la care vor participa în etapa finală organizată la Patriarhia Română șase coruri ale catedralelor chiriarhale din cele șase mitropolii. În cadrul celei de a doua secțiuni participă compoziții pe textul Crezului Ortodox” a spus Pr. Drd. Mihail Iliescu, Secretarul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Juriul este format din șase membri: dirijori, compozitori sau profesori la facultăți de compoziție, muzicologie și pedagogie muzicală din țară.

Jurizarea s-a făcut pe baza demo-urilor și a partiturilor prezentate de concurenți. Compozitorii clasați pe primele 4 locuri vor fi invitați la spectacolul-concurs ce se va desfășura pe 27 octombrie, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente