ARHIPĂSTOR STATORNIC AL BANATULUI – Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae Corneanu la 50 de ani de slujire arhierească –

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la întronizarea ca Mitropolit al Banatului, duminică, 4 martie 2012:

În lumina sfântă a aniversării Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului, care împlinește anul acesta 50 de ani de rodnică slujire arhierească în scaunul de Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului (1962-2012), strălucește dragostea și binecuvântarea lui Dumnezeu, Cel în Treime preamărit.

Iubirea plină de har a Preasfintei Treimi a fost mereu prezentă în viața și lucrarea Înaltpreasfinției Sale, dăruindu-i mult spor și rod binecuvântat în slujirea Bisericii și cultivarea iubirii de neam și de țară.

La acest jubileu binecuvântat, de împlinire a 50 de ani de luminoasă și statornică slujire la Altarul Banatului, adresăm Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae calde urări de sănătate, pace, bucurie și mult ajutor sfânt de la Dumnezeu în activitatea de păstorire a clerului și a credincioșilor din Mitropolia Banatului.

Întru mulți și fericiți ani, Înaltpreasfinția Voastră!

Cu gratitudine și dragoste în Hristos-Domnul,

â€DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…