Arhiereul Filaret Musta, comemorat în Episcopia Caransebeșului

Cu prilejul împlinirii a 170 de ani de la nașterea Arhiereului Filaret Musta (1839-1930), Episcopia Caransebeșului organizează, la sfâșitul acestei săptămâni, în Caransebeș și în satul natal Văliug mai multe manifestări dedicate arhiereului care a slujit Episcopia Caransbeșului cu credincioșie și râvnă vreme de mulți ani.

La inițiativa și cu îndrumarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului s-au confecționat două busturi ale arhiereului Filaret Musta, care se vor așeza unul în Piața „Sf. Gheorghe” din Caransebeș, alături de busturile celorlalți arhierei, iar celălalt în curtea bisericii parohiale Văliug, satul natal al distinsului arhiereu.

Manifestările dedicate comemorării arhiereului bănățean Filaret Musta vor debuta vineri, 20 martie 2009, la ora 11:00 la biserica ‘Nașterea Sf. Ioan Botezătorul’ din Caransebeș, unde se va oficia o slujbă de pomenire în biserică, după care se va ieși la mormântul arhiereului din incinta cimitirului amintit.

Începând cu ora 12:00 va avea loc dezvelirea și binecuvântarea bustului arhiereului Filaret Musta în Piața „Sf. Gheorghe” din Caransebeș. Slujbele vor fi oficiate de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, în prezența preoților din Caransebeș, a teologilor de la școlile de teologie din Caransebeș, precum și a credincioșilor. La eveniment vor lua parte și urmașii arhiereului Filaret, Horea Musta și Alexandru Frățilă.

Duminică, 22 martie a.c, începând cu ora 9:30, se va săvârși Sf. Liturghie la parohia Văliug din protopopiatul Reșița, după care se va dezveli bustul arhiereului Filaret Musta, originar din această localitate, în curtea bisericii parohiale.

La ambele evenimente sunt invitați să participe credincioși atât din Caransebeș, cât și din alte localități, care doresc să aducă un pios omagiu, unuia dintre cărturarii de seamă pe care Episcopia Caransebeșului i-a dat Banatului și țării noastre, Arhiereul Filaret Musta.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente