Arhiereu-vicar pentru Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei

Arhimandritul Ignatie Trif, Arhiereu-vicar ales al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, va fi hirotonit mâine, 11 decembrie. Evenimentul va avea loc la Catedrala Mitropolitană „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” din Paris, în cadrul Sfintei Liturghii săvârșită de mai mulți ierarhi ai Bisericii noastre. În această seară, de la ora 18:00 va avea loc slujba Vecerniei și rânduiala ipopsifierii sau a chemării la arhierie a părintelui Ignatie Trif.

Despre semnificația momentului liturgic a vorbit pentru radio TRINITAS, Preasfințitul Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, într-o intervenție, în direct, în cadrul emisiunii „Viața Cetății” din data de 10 decembrie 2011.

„Această rânduială a ipopsifierii este o chemare pe care Hristos i-o adresează; episcopii sunt urmașii Apostolilor și la fel cum Hristos a chemat pe fiecare Apostol în parte la slujire, la fel este chemat fiecare episcop să slujească pe Hristos, să slujească în Biserica lui Hristos”, a precizat Preasfințitul Părinte Timotei.

De la Preasfințitul Episcop Timotei am aflat și de ce Sfântul Sinod al Bisericii noastre a considerat necesară prezența a încă unui ierarh român în Spania și Portugalia.

„În Spania se află foarte mulți români, oficial vorbind 830.000 de românii doar în Spania și 32.000 în Portugalia. Neoficial sunt mulți mai mulți ceea ce a făcut ca la ora actuală să avem peste 129 de locuri de slujire, parohii și filii, cu 100 de clerici, preoți și diaconi. Toți acești români care au venit în Spania și Portugalia, majoritatea sunt ortodocși și au nevoie de ajutor din parte Bisericii. Biserica a trimis acolo arhiereu în 2008 în persoana mea și iată acum un arhiereu vicar care să slujească lui Dumnezeu și să-i slujească pe românii ortodocși de acolo”, a precizat Preasfinția Sa.

Părintele arhimandrit Ignatie Trif a fost ales arhiereu-vicar în ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 24 octombrie, anul acesta. El își va desfășura slujirea arhierească în Spania și Portugalia, cu titulatura de „Mureșanul”.

Comentarii Facebook


Știri recente