Arhiepiscopul romano-catolic de Cracovia, în vizită la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE, ne informează:

În ziua de 20 mai 2011, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit pe Eminența Sa Cardinalul Stanislaw Dziwisz, Arhiepiscop romano-catolic de Cracovia, aflat într-o vizită în România. La întrevedere a mai participat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan Robu, Arhiepiscop romano-catolic de București și Președintele Conferinței Episcopilor Catolici din România.

În calitate de fost secretar al Papei Ioan Paul al II-lea, Eminența Sa Cardinalul Stanislaw Dziwisz a rememorat vizita de neuitat a fostului suveran pontif la București (7-9 mai 1999) și a subliniat importanța ei în consolidarea dialogului teologic și a relațiilor dintre Biserica Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă Română.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat că cele două întâlniri ale Părintelui Patriarh Teoctist și Papei Ioan Paul al II-lea de la București (1999) și Vatican (2002) au avut efecte benefice pentru relațiile dintre ortodocșii români și catolicii din Italia și alte țări cu populație majoritar catolică din Europa.

De asemenea, Patriarhul României a reliefat relațiile tradiționale de prietenie dintre poporul român și poporul polonez și a subliniat importanța dialogului și a cooperării practice dintre Biserici în promovarea păcii, a bunei înțelegeri și a solidarității cu diferite comunități creștine aflate în dificultate.

Comentarii Facebook


Știri recente