Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei pentru Canada viziteaza Romania

La invitatia Arhivei Culturale Romane si a editurii ‘Eikon’, IPS Lazar Puhalo, Arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei pentru Canada, va vizita Romania in perioada 3-15 octombrie. IPS Lazar va fi insotit de renumitul istoric al religiilor David J. Goa, dupa cum ne informeaza Radio Reintregirea, Postul de Radio al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba -Iulia.

Programul vizitei va cuprinde conferinte si lansari de carte de la Alba-Iulia si Oradea, intrevederi cu ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, cu Parintii Arhimandriti Teofil Paraian si Mina Dobzeu, precum si vizite la manastirile din Moldova.

Duminica, 5 octombrie, IPS Lazar va oficia Sfanta Liturghie in Catedrala Reintregirii Neamului, din Alba-Iulia, impreuna cu IPS Andrei Andreicut.

Luni, 6 octombrie, IPS Lazar va conferentia in Aula ‘Dumitru Staniloae’ a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba-Iulia, pe tema: ‘Taina Casatoriei – ca revelatie si profetie’. Cu aceasta ocazie, Inalt Prea Sfintia Sa va lansa si editia romaneasca a volumului sau, intitulat ‘Caile ortodoxiei contemporane’.

Comentarii Facebook


Știri recente