Arhiepiscopia Tomisului se bucura in perioada 16-27 august 2003 de vizita unei delegatii italiene

In perioada 16-27 august 2003, atasatul cultural si turistic al orasului Santa Severina din Calabria, Italia, domnul avocat Silvano Cavarretta impreuna cu doamna dr. angelina Rizzuti efectueaza, la invitatia Inalt Prea Sfintitului Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, o vizita in eparhia dobrogeana.

Aceasta vizita este rezultatul colaborarii dintre Facultatea de Teologie Ortodoxa din Constanta si administratia din Santa Severina care a initiat un program ce isi propune crearea unor conditii propice intalnirii popoarelor de origine latina. Acest program se va derula printr-o serie de initiative culturale care au ca scop o mai buna cunoastere reciproca care, cu siguranta, va contribui la convietuirea armonioasa, in special astazi cand se tinde spre disparitia barierelor fizice dintre popoiare.

In acest scop, orasul Santa Severina, de mai mult de un an, a deschis o Academie Libera a Limbilor Europene si orientale care sa faciliteze studentilor straini atingerea de performante in efortul e a invata limba italiana. Pe aceasta directie, un raport privilegiat l-a avut cu orasul Constanta si in special cu Facultatea de Teologie Ortodoxa de unde au primit bursa de studii 3 grupe de studenti.

Raporturile culturale nu se opresc aici. Principalul obiectiv, dupa revenirea in Italia, este redeschiderea Casei D’Italia din Constanta in scop cultural si care va putea sa reprezinte un instrument operativ important pentru raporturile dintre Romania si Italia.

In cele cateva zile de la sosirea in Constanta, delegatia a fost profund impresionata de spiritualitatea dobrogeana, de manastirile si de lacasurile de cult din Eparhia Tomitana. Intrucat doamna Angelina Rizzuti este consilierul medical al primarului din Santa Severina, astazi, 21 august 2003, a intreprins o vizita la Spitalul Judetean din Constanta, in urma careia a afirmat ca ‘sistemul medical italian si cel romanesc au o serie de puncte comune, iar Spitalul Judetean din Constanta se afla foarte aproape de standardele europene’.

Domnul avocat Silvano Cavarretta si-a exprimat dorinta reintalnirii cu Inalt prea Sfintitul Teodosie, marturisind ca a fost profund marcat de puterea spirituala si de inalta traire duhovniceasca a ierarhului.

Comentarii Facebook


Știri recente