Arhiepiscopia Timișoarei în sprijinul familiilor sinistrate

Urmare a apelului făcut de Patriarhia Română și de Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, în sprijinul sinistraților din nord-estul țării vine și Arhiepiscopia Timișoarei, informează TRINITAS TV. Bănățenii aduc în fiecare zi, la Centrul Eparhial, pachete cu alimente neperisabile și bunuri. De asemenea, în duminicile lunii iulie vor fi organizate, în toate Bisericile, colecte în bani.

„Acest apel a fost făcut în toate Bisericile și Mănăstirile din Eparhia Timișoarei. Este un îndemn la rugăciune pentru oprirea ploilor și mai ales a inundațiilor care au afectat atâtea și atâtea vieți omenești. Arhiepiscopia Timișoarei a beneficiat de sprijinul fraților noștri atunci când ne-a fost greu, în anul 2005, când mai multe așezări, sate din eparhii au fost afectate, iar sprijinul a fost imediat și consistent. Este vremea co-responsabilizării noastre pentru a răspunde cu egală măsură, chiar dacă vremurile sunt dificile pentru toată lumea. Și noi vom răspunde, deoarece toată luna iulie vor fi strânse astfel de ajutoare”, a declarat Pr. Cons. Cristian Pavel de la Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Ajutorul financiar din partea clerului și credincioșilor bănățeni va fi distribuit familiilor sinistrate de Sectorul social-filantropic și misionar al Eparhiei. Ajutoarele în alimente neperisabile și alte bunuri materiale vor fi trimise direct în zonele sinistrate prin intermediul Sectoarelor social-filantropice ale eparhiilor din nord-estul țării sub coordonarea Biroului de asistență socială al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente