Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, și la inițiativa Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, joi, 1 septembrie, cu prilejul începerii Anului Nou Bisericesc, a fost lansat noul site al Arhiepiscopiei Timișoarei, un site modern și actualizat standardelor web de azi, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.
Imaginea nouă a site-ului îmbină autenticul, vechiul cu tendințele de azi, prin fundalul ce imită pergamentul, culori intense potrivite tematic și imagini mai mari. Noul site este bine structurat, ușor de utilizat, personalizat, acordându-se atenție elementelor decorative ce se regăsesc în Catedrala mitropolitană, elemente ușor de recunoscut. Emblema mitropoliei a fost restaurată, detaliile sunt mai clare și culorile mai contrastante, iar textul a fost refăcut. Emblema este acum integrată corespunzător cu titlul site-ului, între cuvintele ‘Mitropolia’ și ‘Banatului’, pentru a se evidenția numele. Noul design este mai interactiv, ca prim exemplu ar fi slideshow-ul de pe pagina de start, unde utilizatorii se pot ‘plimba’ foarte ușor printre poze și text, având acces la informație. Tot aici se pot posta diverse anunțuri sau evenimente importante. Datorită complexității meniului principal, acesta a fost reorganizat, astfel încât informația să fie găsită rapid de către utilizatori.
Un site îmbunătățit pentru a fi mai aproape de oameni
În general, lizibilitatea a fost optimizată prin textele mai mari și aranjarea în pagină. S-au adus la zi mai multe informații, s-au îmbunătățit unele articole existente, au fost postate noi articole și au fost evidențiate unele centre religioase, social-filantropice, culturale, precum centrul de pelerinaje, tipografia, atelierul de croitorie, biblioteca.
Informația a fost reorganizată și au fost adăugate legături utile. ‘Această nouă imagine a site-lui Arhiepiscopiei Timișoarei este doar o etapă din proiectul dezvoltării mediatice a Centrului Eparhial, care își propune să fie cât mai prompt în transmiterea informațiilor către vizitatori și, în mod implicit, către credincioși. Prin intermediul internetului, care este cel mai utilizat mijloc de comunicare în rândul tinerilor la ora actuală, Biserica trebuie să fie prezentă cu informațiile bisericești și de răspuns duhovnicesc pe care aceștia le caută. De aceea, considerăm că și acest canal tehnic de relaționare, care este internetul, poate fi convertit într-un mod pozitiv și benefic pentru a fi mai aproape de Dumnezeu’, a declarat părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei.