Arhiepiscopia Târgoviștei implicată în viața comunităților locale din zona Gaești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon, un număr de 35 de preoți, din cadrul Protoieriei Găești, au participat la proiectul „Fii conștient!Fii informat! Fă din comunitatea ta un loc mai sigur!”, derulat în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița și Inspectoratul Școlar Judetean Dâmbovița.

Într-o primă etapă a acestui proiect, în urma întâlnirilor mixte care au avut loc în zilele de 11 și 13 martie, în Găești, respectiv Vișina, polițiștii, preoții, directorii școlilor și asistenții sociali de la primăriile din regiune și de la Protoieria Găești, au fost informați cu privire la protejarea copiilor și a femeilor, împotriva tuturor formelor de discriminare și exploatare.

Preoții vor continua să se implice în procesul de monitorizare, educație și îndrumare, atât în cadrul predicilor, cât și cu ocazia vizitelor pastorale, folosind tematica abordată în cadrul proiectului: „victimizarea copiilor și victimizarea femeilor”. De asemenea, își vor asuma și un rol important în cadrul Grupurilor consultative comunitare.

Arhiepiscopia Târgoviștei a fost reprezentată de Pr. Adrian Rada, Consilier al Sectorului Social, Filantropic și Misionar, în cadrul Centrului Eparhial, care a transmis participanților un mesaj al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, prin care se încurajează cooperarea instituțională, spre binele comunității locale și se condamnă orice formă de violență împotriva ființei umane, și de către Pr. Protoiereu Constantin Adrian, de la Protoieria Găești.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI

Comentarii Facebook


Știri recente